Vlees

Al ons rundvlees is afkomstig van onze brand rode veestapel waarmee we uiterwaarden van natuurmonumenten beweiden. De kalfjes blijven de hele zomer bij hun moeder lekker buiten in de vrije natuur. In de winter verblijven de koeien kalfjes en ossen in onze vrijloopstal. We verwerken de dieren na het rijpen van het vlees in zo puur mogelijke producten, die u in onze winkel vers of ingevroren kunt vinden. Heeft u een speciale vraag of wens voor een stuk vlees? Laat het ons weten, we kunnen u vast helpen.


U kunt de beesten zelf bekijken in deze stal. Wanneer de koeien niet in het natuurgebied kunnen grazen eten ze natuurhooi, gewonnen uit natuurgebieden van natuurmonumenten die op dit moment niet beweid worden. Daarnaast krijgen de dieren iets krachtvoer om ze naast het hooi te voorzien van alle overige nodige vitaminen en mineralen. De runderen worden geslacht bij Willems in Ewijk, hier brengen ze er zelf naar toe. Dit is ongeveer een half uur rijden. De slachterij werkt erg diervriendelijk en voldoet zeker aan de strengste normen van de dierenbescherming. We slachten alleen de dieren die we kunnen verkopen in onze eigen winkel. Elk dier wat geslacht wordt is minstens 3 jaar oud en heeft daardoor minstens 2 seizoenen buiten gelopen. Dat de dieren veel kunnen bewegen heeft ook een keerzijde. De spieren van de dieren worden intensief gebruikt en zijn goed getraind en stevig. Dit zie je terug in de structuur van het vlees. Onze brand rode veestapel is nog niet zo groot en dit betekend dat we het alleen het vlees kunnen verkopen van het dier wat op dat moment beschikbaar is. De kwaliteit per beest kan hierdoor variëren. Hoewel onze slager zijn uiterste best doet om een zo constant mogelijke vlees kwaliteit te leveren is er soms verschil mogelijk. Mocht U niet tevreden zijn over een bepaald stukje rundvlees, vertel het ons, wanneer het kan met het etiket erbij, zodat wij hiervan kunnen leren. Dit is belangrijke informatie voor ons. Als U tevreden bent, zegt het alstublieft voort.