Zon, graskaas en Koningsdag gesloten

Heerlijk, de mooie dagen van de afgelopen week hebben de natuur in een stroomversnelling gebracht. Alle bomen staan in bloei en alles wordt weer groen!

 

Onder grote belangstelling zijn onze koeien dit jaar voor het eerst naar buiten gegaan. Op facebook, instagram en twitter hebben we dit prachtige filmpje al gedeeld, maar ook hier is nog te zien hoe de koeien naar buiten gingen.

 

https://youtu.be/_9u8PtOIz0U

 

Het gras groeit op dit moment enorm, in het voorjaar brengen we de mest van de koeien op het land. Mest komt vaak naar voren in de media op dit moment, maar voor ons is mest heel waardevol. We bemesten het land, waardoor het gras groeit. De koeien eten het gras vers in de wei, of we maaien het en leggen het in de kuil, zodat we het aan de koeien kunnen voeren in de winterperiode. De koeien maken van het gras melk en mest. Door de mest weer op het land ons land te brengen, komen de voedingsstoffen terug in de bodem en kan het gras weer groeien.

 

Vaak krijgen we de vraag of er al graskaas is. Maar wat is graskaas eigenlijk en waarom is deze kaas zo speciaal?

 

Graskaas is de kaas die gemaakt wordt als de koeien buiten lopen en vers gras eten. Dit verse gras heeft een grote invloed op de melk die de koe geeft. Vooral de vetten in de melk worden zachter. Als we van deze melk kaas maken, wordt ook de kaas zachter en smediger en de kaas heeft sneller smaak! Nadat de koeien voor het eerst buiten zijn geweest maken we de eerste graskaas. Daarna moet deze nog 4-6 weken rijpen totdat de smaak van de kaas perfect is. Nog heel even wachten dus en deze frisse jonge kaas is weer volop te koop in onze winkel.
Leuk weetje is ook dat de kaas van nature geler wordt als de koeien vers gras eten. Dit komt door het caroteen in de melk.

 

De aardbeien en asperges zijn weer volop verkrijgbaar in onze winkel. Onze asperges komen van De Wit in Mariaheide en de aardbeien van Van den Biggelaar, ook uit Mariaheide.

 

Heerlijk om voor jezelf te kopen, maar ook geweldig om als kado te geven of te krijgen. Vraag er naar in de winkel en we maken een mooi asperge of vers pakket voor u.
As zaterdag, 28 april, kookt Ellen met asperges in de winkel, heeft u nog vragen over het bereiden van de asperges? Kom dan gezellig langs in onze winkel!

 

Morgen, 27 april, zijn wij in verband met Koningsdag gesloten

 

We wensen u een hele fijne koningsdag en zien u graag snel weer in onze Landwinkel.

 

Met smakelijke groet,

 

Jasper en Afke Baukje en alle medewerkers van Boer Spierings