Kaas

Boer Spierings kaas is een ambachtelijk product. We hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas. Met elke stap beïnvloeden we de smaak en kwaliteit van de kaas, dat maakt ons product uniek.


Boer Spierings kaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.Boer Spierings kaas wordt gemaakt op de boerderij van de familie Spierings. De grond van deze boerderij is meer dan 170 jaar in eigendom van de familie. Tot 1942 overstroomde deze grond regelmatig door de Beerse overlaat dit om 's-Hertogenbosch droog te houden, hierdoor ontstond de vruchtbare kleigrond waarop Boer Spierings zijn gras teelt. Kenmerkend voor Boer Spierings kaas is de geur en smaak. Boer Spierings kaas is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. Men proeft als het ware het voer, de grondsoort, gras, receptuur, bereidingswijze en de rijping. Als je het hebt over kernwoorden die heel specifiek van toepassing zijn op Boer Spierings kaas, zijn dat echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, smaak en genieten. Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. We hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.